staff sep 19 1.jpg

BonNed is een van de meest ervaren en gerespecteerde bouwbedrijven in het Caribisch gebied. Wij hebben de ideeën en visies van onze klanten in de beste bouwprojecten getransformeerd.

 

Wij bouwen met de intentie om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen in veiligheid, kwaliteit, functionaliteit en esthetiek. Onze geleverde producten zijn een blijvende getuigenis hiervan.

 

Wij blijven de principes trouw waarop onze onderneming werd opgericht: superieure service aan onze klanten, veiligheid voorop, het creëren van kansen, het leveren van uitstekend werk, het stimuleren van innovatie, integer handelen en het versterken van onze gemeenschappen. Deze principes zijn terug te vinden in elke geleding van ons bedrijf.

Erik van Wordragen | Directeur

 

Ik ben geboren en getogen in Nederland. Toen ik 20 jaar oud was, ging ik met Frank Schokker naar St Maaren en werd meteen verliefd op het Caribische eiland. Na het afronden van mijn vorige baan als supervisor voor de infrastructuur voor de nieuwe Princess Juliana Airport in St Maarten vroeg Frank, destijds als directeur van Avalon, mij om hem te helpen bij het oprichten van een nieuw bedrijf in Bonaire. Ik aanvaarde deze uitdaging en BonNed Contractors BV was geboren.Sinds de oprichting in 2007 heeft BonNed een sterke ontwikkeling doorgemaakt tot een goed georganiseerde, professionele en stabiele organisatie. Beginnend in 2007 als algemeen manager, werd ik een aandeelhouder en directeur in 2011.Ik kijk uit naar het verbeteren van BonNed Contractors BV en zal zorgdragen dat ons bedrijf een toonaangevend bouwbedrijf van Bonaire zal blijven.                                    

 

Frank Schokker | Directeur

 

Ik ben geboren en getogen in Nederland. In 1986 werd ik met de Koninklijke Nederlandse Marine uitgezonden naar Aruba en heb in 1987 besloten naar het Caribisch gebied terug te keren, samen met Erik. Na vele jaren een eigen bouwbedrijf te hebben gerund op Sint Maarten, kreeg ik een aanbeveling om een soortgelijk bedrijf te starten op Bonaire. Op dat moment was Erik samen met mij in St Maarten werkzaam als supervisor en ik was blij dat hij in 2007 besloot om mee te komen naar Bonaire als algemeen manager van de nieuw opgerichte onderneming, BonNed Contractors B.V.

 

In de eerste jaren, kwam ik alleen een paar dagen per maand naar Bonaire. De laatste paar jaren, toen er grote contracten werden gegund, ben ik begonnen om meer tijd te besteden aan Bonaire. De samenwerking tussen mijn partner, Erik, en mijzelf is sterker dan ooit.

Vanaf de start zijn wij in staat gebleken om een zeer jong en professioneel team te vormen, met hoogopgeleide medewerkers. Het is een genot om met deze positieve en getalenteerde medewerkers te werken. Ik zie een positieve toekomst voor BonNed en ik ben er trots op om onderdeel van dit team te zijn.

Gerwin Hijlkema      |       Manager 

 

Na het afronden van mijn HTS studie ben ik naar Curaçao vertrokken en heb ik 2 jaar gewerkt bij Jansen de Jong Caribbean. Om mij verder te ontwikkelen ben ik teruggekeerd naar Nederland en heb gedurende 9 jaar bij verschillende grote aannemers gewerkt. Het buitenland bleef echter lonken.

In 2010 heb ik de kans aangegrepen om samen met mijn gezin naar Suriname te verhuizen en daar aan de slag te gaan als projectmanager, waar ik voor MNO Vervat verantwoordelijk was voor de uitvoering van diverse projecten, zoals de rehabilitatie van het vliegveld Zanderij en de bouw van een grote aanlegsteiger in het westen van Suriname. In januari 2012 werd ik eveneens bij MNO Vervat als projectmanager ingezet op Bonaire.

In 2015 kreeg ik de kans om als projectmanager betrokken te zijn bij de bouw van het metro project in Riyadh (Saoedi Arabië).

In mei 2017 ben ik bij Bonned Contractors op Bonaire gestart. Naast het begeleiden van de grotere projecten, houd ik mij voornamelijk bezig met het voorbereiden van aanbestedingen, het stroomlijnen van de interne bedrijfsvoering en bepaal ik samen met Erik en Frank de bedrijfsstrategie en doelstellingen.

Ik ben een bevlogen en ervaren projectmanager met een breed kennisniveau en oog voor kwaliteit en welzijn van de werknemers. In het uitvoeren van de complexere multidisciplinaire projecten kan ik volledig mijn ei kwijt..

Onze geschiedenis

 

BonNed is een lokaal bouwbedrijf dat heeft bijgedragen aan de recente ontwikkelingen op Bonaire. Van strakke schoolconstructies tot complexe zorginstellingen, BonNed is trots op de bouwprojecten die de gemeenschap vormen en de infrastructuur van het eiland versterken.

BonNed werd in 2007 op Bonaire opgericht door Frank Schokker, eigenaar van Avalon Construction op St. Maarten. Erik van Wordragen kwam naar Bonaire als algemeen manager, al snel gevolgd door zijn familie. Zowel Erik en Frank zijn nu de eigenaren en bestuurders van BonNed Contractors BV.

 

BonNed begon eerst met infrastructuurprojecten zoals het verhuren van personeel aan grotere bouwbedrijven die op het eiland actief waren. Een van de eerste grote klussen van BonNed was het hekwerk rond de luchthaven als onderaannemer voor BWM (Janssen de Jong). Hierna, kwam er meer en meer werk.

 

Erik van Wordragen werd aandeelhouder van BonNed in november 2011. Tegen die tijd had Erik, van oorsprong gespecialiseerd in vloeren, een goede werkrelatie opgebouwd met het ziekenhuis (Fundashon Mariadal) door het uitvoeren van kleinere vloerprojecten. Later, toen BonNed extra (lokale en internationale) professionele medewerkers ging inhuren, werden grotere algemene projecten aangenomen.

In mei 2017 werd BonNed versterkt door Project Manager / Ingenieur Gerwin Hijlkema. Gerwin heeft veel internationale werkervaring als ingeneur. Dankzij zijn kennis en ervaring is BonNed in staat om grotere en serieuzere projecten aan te nemen, waarbij kwaliteit en veiligheid altijd een belangrijke rol spelen.

 

Een andere prioriteit van BonNed is het inhuren van lokale Bonairianen en het tijdig afronden van projecten conform afgesproken planning. Op dit laatste punt heeft BonNed zeer goede prestaties geleverd, iets wat zelden gezien wordt in de bouw op Bonaire.

Ontwikkelingsplannen op Bonaire bevatten veel renovaties en nieuwe gebouwen, die nodig zijn om een stabiele infrastructuur te waarborgen. BonNed speelt een belangrijke rol bij het bereiken van deze doelen.

Ons Team 

Rafael Miranda Tavarez Voorman

Gernel Offerman  Uitvoerder

Henri Bekman  

HoofdUitvoerder

Pablo Krul  Calculator / Werkvoorbereider

Francis Wanga Assistent  Uitvoerder

Robert de Beer Calculator / Werkvoorbereider

Naldo Mercelina   Driver / Carrier

Shurinda Raphaela Administratief Medewerkster

Jolanda van der Mey  Office Manager

Jan Schouten Supervisor Timmerwerk