Verbreed je horizon en kom stage lopen op 'Beautiful Bonaire' of het veelzijdige Sint Maarten!

 

 

Bonned Contractors BV is op zoek naar gemotiveerde

Stagiaires MBO en HBO Bouwkunde

Wie zijn wij?

Bonned Contractors BV is een middelgroot aannemingsbedrijf op Bonaire, Caribisch Nederland, dat zich toelegt op het bouwen en renoveren van overheidsgebouwen zoals scholen, de uitbreiding van het ziekenhuis en vliegveld, maar ook actief is in de particuliere sector met woningbouw en renovaties. De afgelopen 10 jaar hebben wij grote stappen gemaakt en is onze naam binnen de Bouwnijverheid sector gevestigd.

Sinds januari 2018 is Bonned Contractors BV ook actief betrokken bij de wederopbouw van Sint Maarten. De werkzaamheden op dit eiland bestaan voornamelijk uit renovatie van gebouwen/huizen die getroffen zijn door de orkaan Irma.

 

Wat ga je doen?

Tijdens je stage draai je mee in de dagelijkse werkzaamheden en denk en werk je mee aan de uitvoering van uitdagende projecten. Je gaat veel leren, maar we hopen ook dat we van jou kunnen leren. Nieuwe technologie, duurzame oplossingen bedenken, uitvoering en het voorbereiden van (deel)projecten, alles komt op je pad. In overleg met jouw persoonlijke stagebegeleider bij Bonned Contractors BV bekijk je welke werkzaamheden je precies gaat verrichten, zodat jouw stage ook voldoet aan de eisen vanuit jouw opleiding.

 

Wie zoeken wij?

•          Studeer jij Bouwkunde op MBO of HBO niveau?

•          Wil je graag ervaring opdoen en ga je een uitdaging niet uit de weg?

•          Ben jij gemotiveerd en een echte teamspeler?

•          Wil je een andere (bouw)cultuur leren kennen en zit het met je aanpassingsvermogen wel snor? Reageer dan nu!

 

Wat bieden wij?

•          Een ruime stagevergoeding.

•          Een ruime huisvestingsvergoeding.

•          Bemiddeling bij woonruimte

•          stage lopen op een prachtig, Caribisch eiland.

 

Interesse:

Heb je interesse in een stage functie?

Stuur je motivatiebrief en CV naar Gerwin Hijlkema;  g.hijlkema@bonnedcontractors.com, Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Gerwin Hijlkema (+599-782 1124)

 

Denk jij aan een stage bij BonNed? Hier een kort stageverslag van de twee stagiaires Jipp en Frank

stagaires sep 191.jpg

Mijn ervaring op Bonaire en bij BonNed :

 

Jipp Janné (19 jaar)

“Ik studeer aan het ROC van Twente in Hengelo en studeer bouwkunde niveau 4 opleiding, in mijn 3e leerjaar.

Toen ik hoorde dat het mogelijk was om in Bonaire stage te lopen was ik al direct geïnteresseerd. Voordat ik het wist was alles geregeld, en kon ik mijn stage gaan lopen bij BonNed waar ik super enthousiast over was.

Ik werd super vriendelijk ontvangen op het vliegveld door mede collega’s van BonNed. Toen werd ik naar mijn huisje gebracht wat allemaal super geregeld was! Daarna zijn wij gezellig wat gaan eten met z’n allen om elkaar een beetje te leren kennen.

Mijn eerste paar werkdagen keek ik nog een beetje de kat uit de boom, maar mij werd al snel duidelijk dat dit niet nodig was, omdat iedereen super vriendelijk en sociaal is. De ervaring bij BonNed op de bouw is een leuk en goed leerproces, vooral in het opzicht dat je met andere regels en wetgeving te maken hebt dan in Nederland, ook worden hier dingen in de praktijk en in de theorie anders toegepast waar je veel van leert. Je word bij BonNed echt opgenomen in het bedrijf en betrokken bij de projecten, persoonlijk vind ik dat heel belangrijk en ook een prettige ervaring.

BonNed is een zeer leerzaam en leuk bedrijf om stage te lopen. Als je de kans krijgt om hier op Bonaire bij BonNed stage te lopen kan ik je het niet meer dan aanraden. Het is namelijk een ervaring die je nooit meer vergeet!!”

 

Frank  (20 jaar)

“Ik loop in totaal 19 weken stage bij BonNed. Ik ben bezig met de opleiding bouwkunde op Hogeschool Windesheim, Zwolle en zit in mijn laatste jaar. Na deze stage ga ik beginnen met afstuderen om vervolgens in de bouw aan het werk te gaan.

 

Tijdens mijn opleiding heb ik veel nagedacht om in het buitenland stage te lopen, dit leek mij heel erg leuk. Daarom ben ik heel blij dat ik bij BonNed terecht ben gekomen. BoNed heeft mij de kans gegeven om stage te lopen op Bonaire en het bevalt me hier heel erg goed.

Op het moment help ik voornamelijk mee in de uitvoering, ik zie dus veel van de praktijk. Bouwen gaat in Bonaire anders dan in Nederland, dit is voornamelijk vanwege grote cultuur- en klimaatverschillen. Dit maakt deze stage erg interessant. Hier wordt namelijk veel rekening gehouden met de wind en koeling, terwijl in Nederland vooral rekening gehouden wordt met isolatie en koudebruggen. In Nederland gaat het door klimaatveranderingen ook warmer worden, dus koelen gaat daar straks ook steeds meer een rol spelen.

Cultuurverschillen merk je buiten werktijden zoals tijdens het uitgaan. Ook op de bouw merk je verschillen, hier wordt vaak warm gegeten in de middag en in Nederland is dit eigenlijk alleen maar brood. De enige dingen die overeenkomen tussen Bonaire en Nederland zijn de taal en de producten in de supermarkt, voor de rest lijkt Bonaire in bijna alle opzichten totaal niet op Nederland.”